Meyerman Afzuiginstallaties BV :: afzuiginstallaties, filtersystemen, leidingwerk
Onze oplossingen voor de houtindustrie
Voor de houtindustrie zijn diverse filterinstallaties leverbaar.
Tijdens een gesprek / bezoek worden de wensen en eisen van de klant uitvoerig besproken zodat er een passende installatie geïnstalleerd wordt.

Enkele leverbare filterinstallaties:

Zakkenfilters
Bij deze filterinstallaties vindt de materiaal-opvang plaats in plastic zakken / rolcontainers. Dergelijke installaties zijn ontwikkeld voor werkplaatsen waar kleinschalig machines aanwezig zijn, of bewerkingen worden gedaan waarbij relatief weinig afval vrijkomt. De installaties zijn leverbaar in diverse afmetingen en filteroppervlakken. Zowel in een open of gesloten uitvoering. voor respectievelijk een binnen of buiten opstelling.
Vacumobil
De vacumobil is een moderne variant van de zakkenfilters. Deze installaties voldoen aan alle eisen m.b.t. binnen opstelling. De materiaalopvang vindt plaats in rolcontainers die onder de installatie geplaatst dienen te worden. Ook deze installaties zijn leverbaar in verschillende capaciteiten. Het voordeel is dat dergelijke installaties compleet plug and play worden aangeleverd. Compleet met schakelkast, ventilator en vibratiereiniging.
Doorblaasfilter
Doorblaasfilters zijn installaties die relatief veel materiaal kunnen verwerken.
Het voordeel van dergelijke filtertypes is dat het een goedkoop alternatief is voor een sluisfilter. Ook deze installaties zijn leverbaar met diverse capaciteiten. Nadeel van een doorblaasfilter is dat dergelijke installaties niet uitgebreid kunnen worden in de toekomst. Dit is wel het geval met de sluisfilter.
Sluisfilter overdruk
Zoals reeds vermeld kunnen sluisfilters worden uitgebreid. Hoewel niet onbeperkt kan uitbreiding veel kosten besparen. Het grote voordeel van een sluisfilter is dat het heel veel materiaal tegelijk verwerken kan, gekoppeld aan weinig tot geen onderhoudskosten. Dit in tegenstelling tot kettingfilters. De sluisfilters zijn leverbaar vanaf 60 m² t/m ± 600 m² filteroppervlak.

Sluisfilter onderdruk
Het onderdruk principe werd als eerste door Meyerman Afzuiginstallaties / Höcker Polytechnik op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Met deze techniek is het mogelijk om met een geringer volume een grotere afzuigcapaciteit te verkrijgen. Eveneens een groot voordeel is dat de schone lucht ventilatoren een veel groter rendement bewerkstelligen dan de standaard ventilatoren die gebruikt worden bij overdruk installaties. Besparingen tot 30 % zijn haalbaar op de energiekosten.

Wij werken volgens de Kon. Metaalunie Voorwaarden. Meyerman Afzuiginstallaties BV :: afzuiginstallaties, filtersystemen, leidingwerk voor de hout-, metaal-, en papierindustrie.